Városi SUV a környezettudatosság jegyében

SERES 3

Árlista / specifikációk

Értékesítési hálózat

Tesztvezetés

Technikai paraméterek

Képtár

3D show

SZAKÉRTŐK SZERINT

„A rugózása lenyűgöző a legrosszabb magyar utakon is”

Papp Tibor / totalcar.hu

„Szép képet ad a 360 fokos kamerarendszer”

Szörényi András / vezess.hu

„A műszerfal és a kezelőfelületek is a felsőkategóriásak…”

Lővei Gergely / automotor.hu

A Dongfeng SERES 3 a legkorszerűbb akkumulátorkezelő rendszerrel működik. A SERES 3-ban kompromisszumok nélkül mindent megtalál, amire vágyik egy elektromos járműben, hiszen egy innovatív, intelligens, környezetbarát és biztonságos városi SUV. Fejlett biztonsági rendszereket és technológiákat kínál, amelyekben teljes mértékben megbízhat, miközben nem feledkezik meg a teljesítményről és a vezetési élményről sem.

A lítium-ferrofoszfát (LiFePO4) akkumulátor nem tartalmaz úgynevezett konfliktusfémeket. Bár az ilyen típusú akkumulátorok alacsonyabb energiasűrűségűek (körülbelül 100 Wh kilogrammonként), mint például egy lítium-polimer akkumulátor, mégis lényegesen biztonságosabbak. Ma a lítium-ferrofoszfát akkumulátorok a nagy teljesítményű és kiváló élettartamú akkumulátorok legbiztonságosabb technológiájaként ismertek.

Tágas és praktikus

Az 5 teljesen szintetikus bőrből készült ülés maximális kényelmet nyújt az utazás során, az első két ülés elektromosan állítható. Praktikus tárolóhelyek emelik magasabb szintre az utasok kényelmét.

Robusztus és dinamikus

A robosztus városi terepjárót keleties vonások, dinamikus megjelenés és modern vonalvezetés jellemzi. Négy színben elérhető: kék metál, fehér gyöngyház metál, fekete metál, valamint sötétvörös metál. A jármű külsején, a dizájnnal tökéletesen harmonizáló apró kék dekorációs elemek jelzik, hogy egy elektromos autóval van dolgunk!

Vezetési módok

Három vezetési mód közül választhatja ki a vezetési stílusához legközelebb állót: ECO, COMFORT és SPORT.

Biztonság

A korszerű, nagyszilárdságú acélból készült karosszéria gondoskodik az utasok közúti biztonságáról. Az elektromos autó 6 légzsákkal van felszerelve. A jármű segítséget nyújt olyan vezetési asszisztensek által, mint például a visszagurulás gátló, a lejtmenet vezérlő (HDC), HSA, DHA, PEPS, TPMS, tempomat és még sok más. Az autó fedélzeti kamerával van ellátva annak érdekében, hogy baleset vagy kérdéses forgalmi szituáció esetén Önnek mindenképp legyen bizonyítéka a történtekről.

Lítium akkumulátorok

A járműveket a legújabb, 53,61 kWh kapacitású lítium akkumulátorok hajtják. Az elektromos motornak köszönhetően a jármű káros anyag kibocsátása nulla. Az autó töltöttségi szintje 20%-ról fél óra alatt emelkedik 80%-ra.

Digitális műszerfal 

A SERES 3 digitális műszerfala és 10,25″-os érintőképernyős multimédiás rendszere segítségével könnyedén kezelhető a jármű menüje. A nagy felbontású képernyő igen hasznos parkoláskor, hisz a 360°- os panorámaképet adó kamerák segítségével kitűnő képhez jut a vezető. Ezen kívül a manapság már alapvetőnek számító USB csatlakozók mellett vezeték nélküli telefontöltésre is van lehetőség az autóban. A telefon képernyő tükrözés funkció által a telefonja kijelzőjét gond nélkül meg tudja jeleníteni a jármű képernyőjén.

Képtár

Technikai paraméterek

Adatok S4
Motor TZ230XSIN107
Max. motorteljesítmény (kW) 120
Max. nyomaték (Nm) 300
Ülőhelyek száma (db) 5
Méretek (h/sz/m mm) 4385 / 1850 / 1650
Tengelytáv (mm) 2655
Nyomtáv (mm) 1580
Hasmagasság (mm) 180
Kombinált hatótáv WLTP (km) 301
Városi hatótáv WLTP (km) 329
Városi hatótáv -10 °C (km) 275
Városi hatótáv 23 °C (km) 320
Autópálya hatótáv -10 °C, 130 km/h 200
Autópálya hatótáv 23 °C, 130 km/h 250
CO2 kibocsátás (g/km) 0
Csomagtér (l) 318
Gyorsulás 0-100 km/h (sec) 8,9
Akkumulátor
Típus Lítium-ferrofoszfát (LiFePO4)
Kapacitás (kWh) 53,61
Súly (kg)
Hűtés-fűtés folyadék
DC töltő típus CCS
DC CCS (100kW) max. (kW) 92
DC CCS (100kW) átl. (kW) 78
DC CCS (100kW) töltési idő 20%-ról 80%-ra (perc) 29
DC CCS (50kW) max. (kW) 50
DC CCS (50kW) átl. (kW) 45
DC CCS (50kW) töltési idő 20%-ról 80%-ra (perc) 51
Konnektoros töltés 1x10A (kW) 2,3
Fali töltés 1x16A (kW) 3,6
Fali töltés 1x32A (kW) 6,2
Fali töltés 3x16A (kW) 3,6
Fali töltés 3x32A (kW) 6,2

A járművek fényképeken és grafikákon való megjelenítése szemléltető jellegű és eltérhet a jármű tényleges kialakításától, a felszereltségi szinttől, vagy jármű verziójától függően.

Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extra felszereltségek függvényében változnak.

A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.